Ge ut en bok själv – fast som på ett stort förlag

När man ska ge ut sin egen bok kan det ofta tyvärr vara svårt att ha koll på allt som man bör göra för att förbättra ens bok. Visst kan man göra det mesta själv, men egentligen vill du ju helst satsa på det du gör bäst, nämligen att skriva, eller hur? Skriva och skriva, samt jobba med marknadsföring (delvis), det är väl vad en författare bör syssla med – inte försöka korrekturläsa sitt eget alster, formge sin egen bok och försöka att sätta sin egen inlaga.

Tur då att det finns lösningar för dig som vill ge ut en egen bok, fast få exakt samma service som på ett större förlag. En av de bästa som vi på Adverts sett på sistone är Förläggarpaketet, som erbjuds av Nomen Förlag. Det är ett allomfattande paket, i vilket man får samma tjänster som om man hade blivit utgiven på ett större förlag, typ Bonniers.

Du  får bland annat en förläggare, som fungerar som din kontaktperson genom hela utgivningen. Du får en egen redaktör och korrekturläsare som hjälper dig förädla manuset. En professionell formgivare fixar omslaget. Dessutom ingår också marknadsföringshjälp – proffsen på Nomen ser till att du når ut med din bok till kanaler som annars är förbehållna storföretagen. Det bästa av allt med detta upplägg är att du själv behåller rättigheterna till din bok! Ger du ut på ett vanligt förlag är det ju förlaget som tar över rättigheterna, men med detta uplägg behåller du de själv.

Har du provat upplägget eller känner du till någon liknande sida som erbjuder bra tjänster för dig som vill trycka och ge ut din bok själv? Lämna gärna en kommentar!

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>